Skandal u Australiji: Komentator vrijeđao Krajinovića, u njegovu odbranu stao i Andy Roddick

Što je previše, previše je

Skandal u Australiji: Komentator vrijeđao Krajinovića, u njegovu odbranu stao i Andy Roddick

Edmir Škorić

Veliki broj tenisera, ali i legendi reagovao je nakon neprimjerenog komentara na račun srbijanskog tenisera Filipa Krajinovića.

Filip Krajinović bio je dio egzibicionog turnira u Adelaideu i odigrao je jedan set nakon što Novak Đoković nije mogao igrati u prvom setu protiv Jannika Sinnera zbog povrede.

Međutim, australski komentator vrijeđao je Krajinovića, nazivajući ga "slučajnim sudionikom" tokom TV prijenosa, što je razljutilo njegove kolege.

"U redu, što je puno, puno je. Prva utakmica ovdje u Australiji i Filip Krajinović, broj 31, nekada 26. igrač svijeta, trenutno se naziva "sudionikom". Budite bolji od toga", napisao je australski teniser John Millman reagirajući na komentar.

"Žao mi je, ali biti 31. teniser svijeta znači da ste vraški dobar igrač", napisao je James Duckworth.

Andy Roddick također je stao u odbranu Krajinovića.

"Slažem se s ovim. U mnogim drugim sportovima nekoga s takvom ljestvicom nazvali bi "all star". Tenis sebi nanosi štetu koristeći se tom terminologijom, posebno od naših komentatora i novinara", rekao je Roddick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi