Fognini iznenadio Tsongu, Wawrinka i Berdych sigurni

Masters u Indian Wellsu

Fognini iznenadio Tsongu, Wawrinka i Berdych sigurni

Fabio Fognini priredio je veliko iznenađenje na Mastersu u Indian Wellsu, pošto je savladao Jo-Wilfrieda Tsongu, osmog tenisera svijeta.

Gladijatorska borba trajala je dva i po sata, a više snage i koncentracije u odlučujućim trenucima pokazao je Italijan, koji je na kraju zabilježio pobjedu u tri seta (7:6, 3:6, 6:4).

Austrijanac Dominic Thiem rutinski je savladao Francuza Jeremyja Chardyja (6:2, 6:4), dok je japanski teniser Yoshihito Nishioka bio bolji od Hrvata Ive Karlovića (6:4, 6:3).

Podsjetimo, Nishioka se kao 'srećni gubitnik' našao u glavnom žrijebu, a sa dvije vezane pobjede dogurao je do trećeg kola prvog ovosezonskog Mastersa.

Belgijanac David Goffin nakon velike borbe pobijedio je Karena Khachanova iz Rusije (6:4, 3:6, 6:3), dok je Čeh Tomas Berdych savladao domaćeg igrača Bjorna Frantagela (7:6, 6:4).

Francuski teniser Gael Monfils izgubio je prvi set protiv Dariana Kinga sa 6:3, ali je potom dobio dva naredna prepustivši rivalu iz Barbaosa samo jedan gem (6:0, 6:1), te se tako plasirao u treću rundu. Treći igrač svijeta, Švajcarac Stan Wawrinka, bio je siguran protiv Italijana Paola Lorenzija (6:3, 6:4).

Junak dana svakako je Kanađanin Vasek Pospisil, koji je iz daljeg takmičenja izbacio prvog igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya (6:4, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti