Fognini lagan zalogaj za Nadala i Medvedev prošao dalje

Španac i Rus u četvrtfinalu AO

Fognini lagan zalogaj za Nadala i Medvedev prošao dalje

Admin Čaušević

Daniil Medvedev i Rafael Nadal su se bez većih problema plasirali u četvrtfinale Australian Opena. 

Medvedev je rutinski sa 3:0 za nešto više od sat i pol igre pobijedio Mackenzijja McDonalda koji je do sada bio prvo iznenađenje turnira.

Ruski teniser je slavio sa 6:4; 6:2; 6:3 uz po dva napravljena breaka u svakom setu. U četvrtfinalu će igrati protiv sunarodnjaka Andreya Lubreva kojem je Casper Ruud predao meč poslije drugog seta.

Nezgodni Fabio Fognini je ovaj put bio lagan zalogaj za Rafaela Nadala. Španac je slavio sa ubjedljivih 3:0 (6:3; 6:4; 6:2).

Italijan je pokazao zube u prva dva seta, posebno je bio dobar u drugom kada je imao 4:2 i break prednosti, ali je Nadal odgovorio sa četiri uzastopna gamea i otišao na 2:0 pa je treći set bio stvar formalnosti.

U ženskoj konkurenciji od turnira se oprostila peta nositeljica Elina Svtolina koju je poslije velike borbe i 2:1 u setovima (6:4; 3:6; 6:3) pobijedila Jessica Pegula. Hrvatica Donna Vekića je izgubila Jennifer Brady sa 2:0 (6:1; 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi