Fognini: Nova generacija tenisera je čisto sr***, moraju još jesti paštete

Talijanski teniser ponovno šokira izjavama

Fognini: Nova generacija tenisera je čisto sr***, moraju još jesti paštete

S. Grebović

Harizmatični Talijan pronašao je načina kako da skrene pažnu na sebe, ali ne zbog rezultata na teniskim terenima već zbog jedne svoje izjave.

Fabio Fognini važi za jednog od rijetkih zabavljača u teniskom svijetu danas. Talijan nikada nije u potpunosti iskoristio nemjerljivi talenat koji posjeduje, a često je pažnju na sebe znao da privuče  zbog stvari koje nemaju pretjerane veze sa sportom. 

Nekad mu se ne bi baš igralo pa bi se znao vući po terenu, svađati sa sudijama i protivnikom, a često i sa samim sobom. No kad mu se igra, tada gledaoci na Touru itekako imaju šta da vide od njegovog tenisog repertoara.

Fognini se nakon jučeršanje ubjedljive pobjede nad Eliasom Ymerom 6:4, 6:1, 6:2 u drugom kolu Rolan Garrosa, izjavom obrušio na mlađe generacije tenisera koje dolaze.

"To je čisto sr***. Kakva nova generacija igrača!? Uopšte mi se ne dopada sva ta graja oko njih. Rafa je s 18 godina osvajao Roland Garros, a Šapovalov je 25. na svijetu pa igra prvo kolo na terenu broj 1, a drugo na terenu broj 2. To nema nikakvog smisla, a istovremeno jedna Garbine Muguruza i jedna Svetlana Kuznetsova igraju na pomoćnim terenima,", ljutito je izjavio Talijan.

Fognini, koji je inače poznat kao neko ko je bez dlake na jeziku, od mlađih tenisera stigao je pohvaliti jedino Alexandra Zvereva i Denisa Shapovalova.

"Želim im puno sreće. Nema sumnje da Šapovalov biti top 5 igrač, Zverev je već tamo. Dobro oni igraju, ali ne slažem se s tom pažnjom koja im se daje. Ako igraš dobro, sam ćeš na sebe skrenuti pažnju, kao što je to radio mladi Rafa u njihovim godinama. Lako je igrati protiv Federera na centralnom terenu. Hajde da ih vidim da dobiju neki meč 10:8 u petom setu recimo na terenu broj 27. Moraju oni još pojesti puno pašte, puno više trčati i puno bolje igrati", dodao je Fognini.

Top Komentari

NED*OBOGNIKOME
Smijesan naslov,covjek ni spomenuo nije pastetu,nego pastu ,to jest tjesteninu,ali ne cudi me mnogo nepismenost danasnjih novinara....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije