Fognini osvojio turnir u Bastadu

U finalu bolji od Gasqueta

Fognini osvojio turnir u Bastadu

Italijanski teniser Fabio Fognini osvojio je danas turnir u Bastadu (na zemlji) nakon što je u finalu porazio Francuza Richarda Gasqueta sa 2:1 u setovima. 

Fognini je na putu do finala imao dva meča u tri seta i to protiv Ymera i Verdasca, ali danas nije djelovao pretjerano umoran, pa je slavio pobjedu ponovo u tri odigrana seta.

On je slabo otvorio meč i već je u prvom gemu izgubio servis, da bi potom napravio dva vezana brejka i set dobio sa 6:3. Ipak, u drugom periodu je bila obrnuta situacija jer je Francuz bio taj koji je napravio brejk više pa je slavio sa 6:3.

Ušlo se u treći, odlučujući set, u kojem je Fognini potpuno dominirao i nakon samo 36 minuta igre slavio sa 6:1.

Inače, ovo je bila ukupno sedam ATP titula za italijanskog tenisera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi