Furiozni Roger Federer za samo 73 minute "pomeo" 20. igrača svijeta
Federer će u četvrtfinalu igrati protiv Nishikorija

Švicarac nastavlja sa sjajnom igrom na Wimbledonu

Furiozni Roger Federer za samo 73 minute "pomeo" 20. igrača svijeta

S. Pašalić

Roger Federer je ekspresno osigurao svoje mjesto u četvrtfinalu Wimbledona.

Švicarac je sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:2 bio bolji od 20. igrača svijeta, Italijana Mattea Berrettinija.

Federer je u prvom setu do prvog breaka stigao kod rezultata 2:1, a nakon što je potvrdio prednost, uslijedio je novi break te je na kraju Švicarac osvojio ovaj set sa 6:1.

Ni u drugom setu situacija nije bila ništa bolja po Italijana. Federer je uzeo break kod rezultata 2:1 i još jedan kod rezultata 4:2, da bi na kraju osvoji set sa 6:2.

Treći set je bio možda i najgori po Berrettinija nakon što je Federer odmah na početku uzeo dva breaka i poveo sa 4:0. Italijan je do kraja ipak uspio osvojiti dva gema, pa je treći teniser svijeta osvojio ovaj set sa 6:2.

U četvrtfinalu će Roger Federer igrati protiv Keija Nishikorija koji je sa 3:1 u setovima bio bolji od Kukushkina, a jasno je da će Švicarac biti veliki favorit i u ovom meču.

Top Komentari

AlphaStrong
Expert...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi