Bivša najbolja teniserka svijeta otkrila velike probleme s kojima se dugo bori

Muguruza je nekada bila prva na svijetu

Bivša najbolja teniserka svijeta otkrila velike probleme s kojima se dugo bori

E. Škorić

Španska teniserka Gabrine Muguruza (WTA: 10) doživjela je debakl na startu Wimbledona.

Muguruza je bila veliki favorit u duelu sa Greetje Minne, ali ju je 88. igračica svijeta nadigrala, pobijedila sa 6:4, 6:0 i poslala kući. Bio je to još jedan očajan nastup nekada prve teniserke svijeta, koja je bila neuspješna i na Roland Garrosu.

"Posljednjih šest mjeseci bilo mi je jako teško. Morala sam se nositi s neuspjesima, frustracijama i pritiskom. Nakon svih priprema i truda koje je moje osoblje uložilo, nisam dala sve od sebe na Wimbledonu i Roland Garrosu, turnirima koje volim. Bio je to težak udarac za mene. Mogu se samo ispričati svojim fanovima. Nadam se da će posljednjih šest mjeseci ove godine biti podnošljivo i da ću se opet osjećati dobro", napisala je Muguruza.

Žestoko je kritikovana od strane španskih medija, koji smatraju da u posljednje vrijeme igra samo "reda radi" i da joj je želja što prije završiti meč.

"Gdje je dovraga stara Garbine?", pitaju se novinari u Španiji.

A stara Gabrine Muguruza je 2016. osvojila Roland Garros, godinu dana kasnije Wimbledon, kasnije je igrala i finale Australian Opena, a krajem 2017. godine bila je prva na WTA listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi