Muguruza ne odustaje od US Opena: Igrat ću sve turnire koje mi situacija dozvoli

"Rođena sam takmičarka"

Muguruza ne odustaje od US Opena: Igrat ću sve turnire koje mi situacija dozvoli

E. Škorić

Zbog pandemije koronavirusa US Open će ostati bez mnogih zvijezda koje su već najavile da ne planiraju igrati Grand slam turnir.

Simonma Halep i Elina Svitolina već su u ženskoj konkurenciji odustale od US Opena, ali Španjolka Garbine Muguruza planira da igra.

"Odigrat ću sve turnire koje situacija dopusti. Rođena sam takmičarka i kao takva se radujem povratku na teren", kazala je Muguruza, bivša prva teniserka svijeta, pa je dodala:

"Imam u planu da igram sve sjevernoameričke turnire u pripremi za US Open i zemljanu sezonu koja se završava na Roland Garrosu".

Unatoč namjeri Muguruze da putuje u Sjedinjene Države i igra, situacija na američkom tlu još uvijek je neizvjesna. Pandemija Covid-19 značila je da je ATP 500 u Washingtonu, koji će biti prvi turnir održan u službenom nastavku sezone, otkazan, a preostali zakazani događaji još uvijek nemaju određenu budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti