Gasquet nemoćan protiv Novaka

Roland Garros, osmina finala

Gasquet nemoćan protiv Novaka

Midhat Šljivak

Prvi teniser svijeta Novak Đoković lagano se plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa. Đoković je lagano s 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:3  savladao 21. igrača svijeta, Francuza Richarda Gasqueta.

Nije Francuz imao nikakve šanse protiv raspoloženog Đokovića. Dopustio je prvi teniser svijeta Gasquetu samo jedan gem u prvom setu (6:1), a zatim i samo dva u drugom (6:2) za sigurnih 2:0 u setovima.

Gasquet je zaigrao nešto bolje u trećem setu. Uspio je konačno da iskoristi break loptu, te je imao servis za 4:4. Ipak, Đoković je odmah uzvratio breakom, te je do kraja mirno priveo meč kraju za uvjerljivih 3:0.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Rafaela Nadala.

Roland Garros, osmina finala:

Đoković - Gasquet 3:0 (6:1, 6:2, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.