Gaudio se prijestio najveće "provale" u karijeri o Federeru

Argentinac se nije proslavio

Gaudio se prijestio najveće "provale" u karijeri o Federeru

A. Čaušević

Roger Federer je bez dileme jedan od najboljih, ako ne i najbolji teniser svijeta svih vremena. 

Kada je počinjao karijeru neki nisu očekivali da će Švicarac postati istinska legenda "bijelog sporta". Među njima je i Gaston Gaudio.

"Gledao sam ga u Rimu '98. ili '99. godine, ne sjećam se tačno. Mnogo se tada očekivalo od Federera i mnogi su pričali da će biti baš dobar. Igrao je kvalifikacije ili prvo kolo u Rimu, a ja sam tamo bio sa Benitom Perezom Barbadiljom (trenutnim portparolom Rafaela Nadala op. a.)", prisjetio se Gaudio.

"Rekao sam mu: 'Ovaj dečko je užasan. Nikada neće biti najbolji na svijetu, bekhend mu je baš loš'. Zamislite koliko sam pogriješio u tom trenutku", dodao je Argentinac.

Federer i Gaudio su se susreli pet puta, a u posljednjem duelu Argentinac je doživio pravu sramotu jer ga je Švicaraca na turniru u Šangaju pobijedio sa 6:0, 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi