Goffin pregazio Herberta i otišao u finale
Foto: EPA

ATP Rotterdam, polufinale

Goffin pregazio Herberta i otišao u finale

M. Šljivak

Belgijanac David Goffin drugi je finalista ATP trunira u Rotterdamu. On je večeras u polufinalu lagano savladao francuskog tenisera Pierrea-Huguesa Herberta s 2:0, po setovima 6:1 i 6:3.

Nije Goffin imao nikakvih problema protiv 109. igrača svijeta koji je napravio veliko iznenađenje plasmanom u polufinale.

Samo je prvi gem u prvom setu pripao Herbertu, dok je u ostatku ovog dijela igre Goffin dominirao. Napravio je tri breaka, sigurno je servirao, te je lagano sa 6:1 osvojio prvi set.

Nije Herbert niša mogao ni u drugom setu. Ponovo je Goffin došao do breaka, ovog puta u četvrtom gemu. Prepustio je protivniku u ovom setu tri gema, ali više od toga Francuz nije mogao.

Tako je Goffin otišao u finale ovog turnira, gdje ga čeka duel s još jednim francuskim teniserom. To je Jo-Wilfried Tsonga, koji je u drugom polufinalu pobijedio Tomasa Berdycha.

ATP Rotterdam, polufianale:

Goffin - Herbert 2:0 (6:1, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi