Ivanišević rekao da Nadal nema šanse s Novakom: Je*iga, malo sam pretjerao

Trener srbijanskog tenisera

Ivanišević rekao da Nadal nema šanse s Novakom: Je*iga, malo sam pretjerao

E. Škorić

Slavni hrvatski teniser Goran Ivanišević je prije finala Roland Garrosa kazao da Rafael Nadal nema šanse protiv Novaka Đokovića.

Nadal je pokazao da je ipak on apsolutni kralj Roland Garrosa, pa je Novaka 'sredio' sa 6:0, 6:2, 7:5. Nakon meča, mnogi su prozvali Ivaniševića, budući da je Novakov trener rekao da "Nadal nema šanse u trenutnim uslovima".

"Stvarno sam bio siguran da će Novak osvojiti ovaj Roland Garros. Miljanu Amanoviću sam već slao neke poruke u tom smjeru, a možda sam malo preambiciozno izjavio da Nadal nema šanse. Zbilja sam mislio da je Novak favorit. Istina je da ovo Rafina dnevna soba i da može pobijediti ovdje i kada igra najlošije. Novak nije bio na svom nivou, Rafa je odigrao perfektno i dobili smo takav rezultat. Đoković je počeo igrati tek na 2:3 u trećem setu, a to je bilo prekasno", rekao je Ivanišević pa se vratio na svoje izjave.

"Stvarno sam to mislio, moje je pravo da izjavim što mislim i da vjerujem u svog igrača. Malo sam pretjerao kada sam rekao da Nadal nema šanse, ali tada sam davao prednost Novaku. To je tako, kažem direktno što mislim, nije ispalo tako i jebi ga, što je tu je. Eto, prošle godine sam rekao uoči Melbournea da su šanse 50-50 pa ga je Novak razbio. Najlakše je uvijek reći ono na sigurno - bit će što bude, pobijedit će bolji. Nadal je pokazao da to moje mišljenje nije bilo ispravno."

Top Komentari

user1583752673
Malo vise haha. Covjek ga unistio!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi