Bosna i Hercegovina bi uskoro mogla imati četiri tenisera na Grand slam turnirima

Sjajan ib to bio rezultat

Bosna i Hercegovina bi uskoro mogla imati četiri tenisera na Grand slam turnirima

H. Zilić

Bosna i Hercegovina bi uskoro mogla imati tri tenisera u kvalifikacijama za Grand slamove u pojedinačnoj konkurenciji.

Pored Damira Džumhura i Mirze Bašića blizu tog ostvarenja je Nerman Fatić koji je minulog vikenda osvojio turnir u Antaliji i skočio na 260. mjesto na ATP listi što mu je i ranking karijere.

Fatić i ove sedmice nastupa u Antaliji i ako ponovi sličan rezultat kao prošle sedmice bit će plasiran oko 240. pozicije što bi značilo uskoro i ovjera kvalifikacija Grand slam.

Damir Džumhur je trenutno 136. reket svijeta, a Mirza Bašić je 220 reket svijeta.

Ovome dodajmo da su naši momci u Davis Cupu savladali Tunis i na jesen će igrati play off za Svjetsku skupinu, tako da je teniska godina počela na lijep način, a tu su i sjajni nastupi Tomislava Brkića u dubl konkurenciji. Tomo je treutno 49. dubl igrač na ATP listi, ako računamo i dubl konkurenciju uskoro bi mogli imati četiri tenisera na Grand slam turnirima što bi bio svakako rezultat vrijedan pohvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi