Halep sigurna protiv Pliskove, za finale protiv Kerber

Prva nositeljica prošla dalje

Halep sigurna protiv Pliskove, za finale protiv Kerber

Rumunska teniserka Simona Halep je bez većih poteškoća izborila plasman u polufinale Australian Opena nakon pobjede nad Karolinom Pliskovom.

Prva nositeljica turnira i najbolja teniserka svijeta u ovom trenutku je u četvrtfinalnom duelu protiv Čehinje slavila sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Meč je trajao prilično kratko, tek nešto više od jednog sata, a Halep je do vodstva od 1:0 stigla velikim preokretom nakon početnog vodstva Pliskove 3:0. Rumunka je uvezala šest dobijenih gemova i riješila prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Halep je nastavila igrati sjajno i osvojila je i tri uvodna gema na startu drugog seta (3:0), da bi Pliskova potom konačno uspjela osvojiti jedan gem i to nakon spašene brejk lopte. Halep je na svoj servis bila vrlo sigurna, a do kraja je napravila još jedan brejk u osmom gemu kada je iskoristila prvu meč loptu i sa 6:2 stigla do konačnih 2:0 u setovima.

U polufinalu Australian Opena će se Simona Halep sastati sa Angeliqueom Kerber, dok drugi polufinalni par čine Elise Mertens i Caroline Wozniacki.

Australian Open, 1/4 finale:
Halep - Pliskova 2:0 (6:3, 6:2)

Top Komentari

Amel
Mislite za polufinale protiv Kerber? :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi