Dejvisova tvrd orah za Halepovu, ali ne i neslomljiv
EPA

Rumunka u četvrtom kolu

Dejvisova tvrd orah za Halepovu, ali ne i neslomljiv

E. Ganibegović

Prva teniserka svijeta Simona Halep je poslije velikog preokreta u trećem kolu Australian Opena pobijedila Lauren Davis sa 2:1 u setovima.

Rumunka je poslije tri sata i 45 minuta igre uspjela slomiti otpor Amerikanke, te tako obezbijediti nastup u narednom kolu.

Od samog početka meča bilo je jasno da će Dejvisova teško prepustiti pobjedu Halepovoj. Prvi set je prošao u znaku Amerikanke, koja je slavila sa 4:6.

Međutim, u nastavku se diže Rumunka, koja najprije u drugom setu slavi sa 6:4 u gemovima, dok je u odlučujućem setu do izražaja došlo iskustvo Halepove, te na kraju uspjeva prelomiti meč i doći do teške pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi