Vikao na majku i istjerao je s tribina, sada poručuje: Federer je bio 40 puta gori od mene

19-godišnji teniser

Vikao na majku i istjerao je s tribina, sada poručuje: Federer je bio 40 puta gori od mene

E. Ganibegović

Holgera Runea, 19-godišnjeg talentovanog tenisera, s Roland Garrosa eliminisao je u četvrtfinalu Casper Ruud kojeg je u finalu zaustavio Rafael Nadal.

Mladi Danac je tijekom tog meča u Parizu bio izrazito nervozan te je u trećem setu doživio ispad kakav se rijetko viđa na takvoj razini, vikao je na vlastitu majku.

"Izlazi! Izađi! Izađi! Izađi! Izađi!", čulo se kako Holger Rune galami. 

Kritike su počele stizati na račun Runea nakon njegove geste na Roland Garrosu, ali on je našao opravdanje. 

"Da su svi ljudi isti i da vjeruju isto, bilo bi grozno živjeti na ovom svijetu. Super je da razmišljaš o tome šta želiš i da možeš izabrati svoje najdraže. Srećom, imam puno danskih navijača i navijača koji prate moju karijeru i podržavaju me, što jako cijenim.

Imam izuzetnu strast prema ovom sportu i ponekad to pokažem previše. Imam 19 godina i još sam mlad. Radim svaki dan i ovo je dug proces. Da ste vidjeli Rogera Federera kad je bio mlad, možda je bio 40 puta gori od mene i jedan je od najomiljenijih tenisera. Mislim da imam puno vremena za stvaranje dobrog imidža", rekao je Holger Rune.

Na kraju meča Holger Rune je rekao da nije vikao na majku, bio je to samo trenutak kada se želio isprazniti, a Aneke je shvatila da je bolje da ga ostavi na miru, te je napustila ložu. 

"Jako volim svoju majku. Nisam je izbacio s terena. Kad sam nervozan, trebam biti sam, ne mogu slušati savjete majke ili trenera.

Nisam joj nužno tražio da ode. Otišla je i u meču sa Stefanosom Tsitsipasom. Ona zna kada da mi da mir", bilo je objašnjenje koje je pronašao Holger Rune, a prenosi Mundodeportivo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi