Casper Ruud pomeo Čilića za finale Roland Garrosa!
Foto - EPA

Sjajna igra Norvežanina

Casper Ruud pomeo Čilića za finale Roland Garrosa!

M. Šljivak

Norveški teniser Casper Ruud plasirao se u svoje prvo Grand Slam finale u karijeri. On je u polufinalu Roland Garrosa savladao Marina Čilića s 3:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:2 i 6:2.

Čilić odlično igra prvi set. Spasio je dvije break lopte u četvrtom gemu, a zatim protivniku oduzima dva servisa zaredom i prvi set dobija sa 6:3.

Ruud sjajno uzvraća u drugom setu. Bio je izuzetno dominantan, jedan oduzeti servis bio je dovoljan i Norvežanin dobija drugi set sa 6:4 za 1-1 u setovima.

Norveški teniser nastavlja s dominantnom igrom i u trećem setu. Koristio je svaku Čilićevu grešku i dobija set s 6:2 i dolazi do vodstva od 2-1 u setovima.

Treba istaći da je pred kraj trećeg seta meč nakratko bio prekinut nakon što je nepoznata djevojka ušla u teren i vezala se za mrežu.

U četvrtom setu ista slika na terenu. Norvežanin je mnogo bolji od Čilića, lagano završava i ovaj set (6:2) i dolazi do pobjede od 3-1 i plasmana u finale.

Ovo je najveći uspjeh norveškog tenisa u historiji, a Ruud će u finalu igrati protiv velikog Rafaela Nadala.

Top Komentari

RuthlessDyni
Jadan naslov bilo je 3:1, čuj pomeo. Da je 3:0 pa i nekako.
5 0
Koljicfan
Bravo.. Bice dobro Finale
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi