Hrabri Nishikori nakon četiri sata igre izbacio Murrayja!

Plasirao se u polufinale US Opena

Hrabri Nishikori nakon četiri sata igre izbacio Murrayja!

E. Škorić

Japanski teniser Kei Nishikori priredio je senzaciju u četvrtfinalu US Opena, pa je u pet setova eliminisao Andyja Murrayja. Slavio je sa 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5.

Umorni Murray nije uspio da nastavi sjajan niz, pa je nakon velike borbe morao čestitati japanskom teniseru.

Meč je obilovao brojnim brejkovima, sjajnim potezima, dosta drame, a bolje ga je otvorio Škot, pošto je prvi set dobio sa 6:1.

U drugom setu Nishikori je bio bolji sa 6:4, a u trećem setu istim rezultatom Murray stiže do nove prednosti po setovima.

Bez previše uzbuđenja u četvrtom setu, pošto je Kei s dva brejka (6:1) stigao lagano do izjednačenja i odveo meč u peti set, što je bio cilj svih u dvorani, ali i pored malih ekrana. U petom setu žestoka borba za svaki poen.

Nishikori u prvom gemu petog seta pravi brejk, ali Murray u četvrtom vraća izgubljenu prednost servisa. Andy ponovo loše servira, Nishikori je novim brejkom ponovo došao do prednosti. Imao je 4:3 vodstvo i servis Nishikori, 40:0 je prokockao i Murray se vratio iz mrtvih.

Nishikori je u 11. gemu napravio novi brejk i poveo sa 6:5, a onda odservirao za plasman u novo Grand Slam polufinale. Podsjetimo da je 2014. godine igrao finale US Opena, kada je izgubio od Marina Čilića. 

U polufinalu će Japanac igrati protiv boljeg iz duela Juan Martin Del Potro - Stan Wawrinka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi