Novak Đoković 'postao' Hrvat, srpski mediji bijesni!

Greška izazvala revolt u Srbiji

Novak Đoković 'postao' Hrvat, srpski mediji bijesni!

Midhat Šljivak

Novak Đoković ponovo je za evropske medije predstavljen kao Hrvat. Televizija Eurosport je tako predstavila Novaka i saigrače iz reprezentacije i naravno, izazvao je žestoke reakcije srpskih medija.

Novak Đoković je često u prošlosti bio predstavljan kao sportista iz Hrvatske. Greška se ponovila i danas od strane 'Eurosporta' jer su Novaka i njegove kolege iz nacionalnog tima predstavili kao selekciju Hrvatske.

"Novak Đoković i saigrači iz Hrvatske pripremaju se za United Cupu u Perthu", glasi naslov Eurosporta.

Naravno, srpski mediji su bijesni zbog ovog naslova. Posebno se izdvojio dobro poznati tabloid kurir.

Oglasi

"Ogromna sramota poznate televizije! Za Novaka su pred cijelim svijetom rekli da je Hrvat - skandal u Australiji kakav se ne pamti".

Sve je to stalo u naslov ovog tabloida koji i sam često zna napraviti nacionalističke skandale koji podignu ogromnu prašinu.

Novak Đoković je omražen - Poznati trener otkriva zašto

Novak Đoković je mnogim teniskim fanovima omražen, a poznati trener Patrick Mouratoglou smatra da zna zašto je to tako. Tvrdi da je pokvario planove Rafaelu Nadalu i Rogeru Federeru koji su omiljeni i da je stao na žulj mnogima.

"Rafa i Roger su bili najveće zvijezde, on je došao i pobijedio ih je. Publika ga zbog toga mrzi. Ima tu, naravno, i drugih razloga. Često i on namjerno provocira publiku jer voli igrati tako", riječi su Mouratogloua.

"On je najveće ime u tenisu, ima 14 miliona pratitelja, junak je u Srbiji i najveće ime u tenisu. Nedostajat će svima kada se povuče", tvrdi čuveni trener.

Top Komentari

AlphaStrong
Trebalo bi da bude ponosan što je uznapredovao barem 10 godina unapred (koliko Hrvatska i prednjači). A u isto vrijeme mislim da su i Hrvati razočarani, ne dao Bog da je on Hrvat, a još gore ne dao Bog da je Bosanac.
0 1
AlphaStrong
Ooo pa gdje si ti drkotino moja, spermice moja ljigava @HamzaVojvoda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi