Oprezni Novak Đoković 'strahuje' od ranjivog Rafaela Nadala: "Ne vraća se kao slučajni prolaznik"
I u 2024. godini Novak Đoković je najavio pohod na sva četiri Grand Slam turnira, ali i na zlato na Olimpijskim igrama (Foto: EPA)

Vraća se Rafa

Oprezni Novak Đoković 'strahuje' od ranjivog Rafaela Nadala: "Ne vraća se kao slučajni prolaznik"

M. Šljivak

Novak Đoković smatra kako će Rafael Nadal u 2024. godini biti ozbiljna prijetnja na Grand Slam turnirima. Čuveni Španac se vraća nakon povrede, a iako mu mnogi ne daju velike šanse da se vrati u vrh, Nole pomalo i strahuje da bi mu Rafa mogao pomrsiti planove.

Novak Đoković uvjeren je kako Rafael Nadal još uvijek ima šta za reći u svijetu tenisa.

Čuveni Španac vraća se nakon što je godinu na izmaku proveo van terena oporavljajući se od operacije kuka, povrede koja mu je pravila velike probleme.

Povratak 37-godišnje legende obradovao je ljubitelje tenisa. Raduje se i Novak Đoković koji je upozorio da Rafa neće biti samo prolaznik na turnirima.

"Iskreno, uvijek ga očekujem na najboljem nivou. Mnogo puta su ga otpisivali, kao i mene. Dokazali smo im da griješe", rekao je Novak Đoković za AFP i nastavlja:

Oglasi

"On nije igrač koji će se vratiti na tour samo da bi igrao, recimo na srednjem nivou i da odigra nekoliko mečeva. On želi osvajati trofeje, biti najbolji. Zbog toga je postao to što je sad - legenda našeg sporta. Uvjeren sam da se sprema da osvoji Grand Slam", tvrdi Novak Đoković.

Nadal lovi Đokovića

Novak Đoković rekorder je po broju Grand Slamova. Ima ih 22, a trenutno ga može stići samo Nadal.

Španac je u karijeri 20 puta dizao trofeje na Grand Slamovima. Od ove broje Roland Garros je osvajao čak 14 puta i sigurno da će baš u Francuskoj biti najveća prijetnja po Đokovića.

Novak i Rafa su u karijeri odigrali 59 mečeva. Srbin ima prednost od 30:29 u pobjedama, 15:13 u finalima turnira, no Nadal je češće dobijao mečeve na velikim turnirima.

U mečevima na velikim turnirima Nadal vodi 11:7 i 5:4 u finalima takvih turnira.

Nema dileme da će se svijet tenisa uveliko radovati novim duelima dvije istinske teniske legende i to će definitivno biti pravi klasici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi