Skandalozna predaja meča francuskog tenisera - Ovo je bruka i sramota za tenis

Hugo Gaston izazvao buru sumnji

Skandalozna predaja meča francuskog tenisera - Ovo je bruka i sramota za tenis

Midhat Šljivak

Francuski teniser Hugo Gaston napravio je nestvaran potez na ATP Challengeru u Veroni. On je meč protiv Argentinca Marca Trungellitija predao na poen do kraja meča u kojem je trebao izgubiti s 2:1.

Hugo Gaston iz Francuske izazvao je ogroman skandal na ATP Challengeru u Veroni. On je odlučio predati meč protiv Marca Trungellitija na poen prije kraja meča.

Na semaforu je bilo 1-1 u setovima, 5:2 i 40:0 za Trungellitija u odlučujućem trećem setu. Zatim je uslijedio šok.

Francuski teniser je nakon nove greške koje su protivniku donijele tri meč lopte samo prišao mreži i predao je meč na opšte zaprepaštenje svih.

Publika na terenu nije bila previše svjesna događaja. Oni su navijali za Trungellitija, pa su bili oduševljeni zbog pobjede.

Oglasi

Naravno, ovaj potez francuskog tenisera izazvao je ogromnu sumnju u svijetu tenisa. Dosta je onih koji su uvjereni da ovdje nije sve čisto i pozvan je ATP da istraži slučaj.

Hugo Gaston je trenutno 92. igrač svijeta. U posljednje vrijeme je imao čudnih poteza na terenima širom svijeta i podigao je brojne obrve.

Damir Džumhur odigrao jedan poen, pa predao meč

Najbolji bh. teniser Damir Džumur upisao je još jedan poraz, ali ovaj put na zaista neobičan i nevjerovatan način - predao je nakon samo jednog odigranog poena.

Kvalifikacioni meč za ATP turnir u Bastadu (Švedska) završio je odmah nakon što je počeo, nakon samo jednog odigranog poena.

Oglasi

Sastali su se Damir Džumhur i austrijski teniser Filip Mišolić, a Sarajlija je odmah predao meč.

Džumhur je servirao, protivnik je vratio loptu i osvojio poen, dok naš teniser nije ni pokušao da odigra.

Došao je do mreže, pružio ruku današnjem protivniku i predao meč, a razlog ovakve predaje bila je povreda leđa.

Ranije je u kvalifikacijama za isti turnir Damir Džumhur pobijedio Talijana Francesca Maestrellija 6:4, 2:6, 7:6 (5) poslije gotovo tri sata igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi