I Bašić izgubio: Australija protiv BiH vodi 2:0

Sve izvjesniji poraz naše Davis cup reprezentacije

I Bašić izgubio: Australija protiv BiH vodi 2:0

Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi sa 2:0 od Australije nakon prvog dana jer je i Mirza Bašić izgubio svoj meč u singleu i to od Alexa De Minaura sa 2:0 (6:3, 7:6) u setovima.

Podsjetimo, nešto ranije u toku dana Damir Džumhur je izgubio od Johna Millmana sa 6:3 i 6:2, a Bašić nije uspio da popravi utisak našeg tima jer je i on doživio sličnu sudbinu.

Treba reći da je Mirza zaista dobro otvorio susret te je prijetio na servis protivnika, a na svoj je bio jako siguran. Ipak, sve se promijenilo u osmom gemu kada je De Minaur napravio brejk i poveo 5:3. Kasnije je Australac bio siguran na svoj servis i dobio prvi set sa 6:3.

Na samom početku drugog seta desila se istia priča. Mirza je prijetio na servis rivala, ali De Minaur je biio taj koji je došao do brejka. Bilo je to u petom gemu. Ipak, Bašić se ovog puta ekspresno vratio i izjednačio na 3:3, a kasnije se otišlo u taj brejk. Tamo se nažalost bolje snašao Australac koji je slavio sa 7:0 i dobio meč.

Australija sada vodi protiv BiH sa 2:0 i već sutra će imati prvu meč loptu kada će se igrati susret parova. BiH će predstavljati Mirza Bašić i Tmislav Brkić dok će za Australiju igrati John Peers i Jordan Thompson. Taj susret je na rasporedu sutra ujutru od 5.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi