I Džumhurov dubl partner završio nastup u Rotterdamu

Dimitrov bolji od Krajinovića

I Džumhurov dubl partner završio nastup u Rotterdamu

Poput našeg Damira Džumhura koji je danas u meču drugog kola ATP turnira u Rotterdamu poražen od Andreyja Rubleva, svoj nastup u singlu je završio i njegov partner u dublu, srbijanski teniser Filip Krajinović. Njega je danas savladao Grigor Dimitrov rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

Prvi set nije donio nijedan brek, pa se otišlo u tie-break u kojem je Bugarin Dimitrov bio prisebniji. Dmitrov je tie-break dobio sa 7-4 i tako riješio prvi set u svoju korist.

Peti teniseri svijeta, Dimitrov, je do pobjede protiv Krajinovića došao zahvaljujući brejku u 11. gemu drugog seta, a kako je u narednom odbranio svoj servis došao je do pobjede.

Ipak, Krajinovića sada očekuje nastup u dublu i to u paru sa našim Damirom Džumhurom. Nakon što su u prvom kolu bili uspješniji od kombinacije Rublev/Zimonjić, u meču naredne runde, koji je na rasporedu sutra, će odmjeriti snage sa parom Marach/Pavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi