Džumhur danas protiv Bašićevog nedjeljnog protivnika

ATP Rotterdam

Džumhur danas protiv Bašićevog nedjeljnog protivnika

Damir Džumhur danas nastavlja sezonu 2018., a naredni turnir na kojem igra je onaj u Rotterdamu. Prvi rival bit će mu Rumun Marius Copil.

Podsjetimo, upravo je Copil prije nekoliko dana igrao protiv Mirze Bašića u finalu turnira u Sofiji i poražen je sa 2:1 u setovima.

Damir je sa današnji rivalom igrao samo jednom tokom karijere i pobijedio ga je 2:1 u setovima, a bilo je to na proljeće 2016. godine tokom turnira u Bucharestu (Rumunija). Inače, Rumun je u veoma dobroj formi jer je prije četiri dobijena meča u Sofiji dobio i dva meča u Davis Cupu, tako da je jedini poraz u posljednje vrijeme doživio od Bašića.

Copil se trenutno nalazi na 74. poziciji ATP liste, ali bez obzira na sve to Damir je ipak favorit na ovom meču jer je on daleko bolje rangiran (ATP 29.). Kladionice također vjeruju našem teniseru jer na njega nude koeficijent od 1,40 do 1,50.

Današnji susret bi trebao početi od 12.30 sati.

Top Komentari

SEIKO
Ubiće ga Rumun.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi