"Lewandowski? Wow! Bilo mi je teško povjerovati da je došao zbog mene"
Foto: Screenshot

Swiatek nakon finala

"Lewandowski? Wow! Bilo mi je teško povjerovati da je došao zbog mene"

Eldar Ganibegović

Poljska teniserka Iga Swiatek nastavila je sa sjajnim igrama i jučer osvojila Roland Garros. 

Slobodnu subotu na okupljanju fudbalske reprezentacije Poljske iskoristio je Robert Lewandowski koji je stigao u Pariz da podrži svoju sunarodnjakinju i najbolju teniserku svijeta.

Napadač Bayerna iz Minhena lično je čestitao Igi na pobjedi, a onda se u medijski oglasio:

"Današnji uspjeh potvrđuje da je Iga najbolja na svijetu. Drago mi je da sam to mogao vidjeti uživo, jer nemam previše takvih prilika u karijeri", rekao je Robert Lewandowski nakon meča.

"Nisam znao da će Robert biti na meču. Sretna sam što je došao i iskreno se nadam da mu se svidjelo i da će se jednog dana vratiti. Bila sam tako pod stresom. Ne znam je li veliki ljubitelj tenisa, ali... wow. Lewandowski je godinama u vrhu i teško mi je vjerovati da me došao gledati", rekla je Poljakinja na press konferenciji nakon osvajanja titule. 

Prva teniserka svijeta u junu će vjerojatno nastupiti na dva turnira na travi - prvo u Berlinu, a potom i na Wimbledonu. 

Što se Lewandowskog tiče, ono što za njega slijedi jeste gostovanje u Briselu kod Belgije za tri dana s reprezentacijom Poljske, tri dana nakon toga u Roterdamu kod Holandije, te domaći duel s Belgijom u Varšavi 14. juna.

Naravno, sve to u sklopu Lige nacija u kojoj su na otvaranju slavili protiv Velsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi