Predsjednik Poljske primio "Pepeljugu s Roland Garrosa", a onda ju je - poslao u karantinu

Duda zaražen koronavirusom

Predsjednik Poljske primio "Pepeljugu s Roland Garrosa", a onda ju je - poslao u karantinu

Edmir Škorić

Iga Swiatek je poljska teniserka koja je ispisala tenisku povijest osvojivši Roland Garros.

Iga je bila fantastična tokom turnira u Parizu, postala je prva Poljakinja koja je osvojila Grand Slam turnir u singlu, a sada je prisiljena da ide u karantin jer ju je ugostio zaraženi predsjednik Poljske Andrzej Duda.

Duda je službeno zaražen s koronavirusom, a njegov glasnogovornik kaže da se osjeća dobro i da je već u izolaciji, gdje je i Swiatek, koju je prvi čovjek Poljske ugostio kako bi pozdravio njen veliki uspjeh.

"Pepeljuga s Roland Garrosa", nadimak koji je dala mladoj Ivi nakon što je napravila senzaciju na jednom od najpoznatijih Grand Slam turnira, nagovijestila je da nema simptome, ali će iz predostrožnosti biti u karantini.

Ona je istakla da se redovno testira i u utorak će obaviti novi test. Ipak, vjeruje se da je Iva izbjegla potencijalnu prelaznost korone jer su i ona i predsjednik tokom sastanka držali distancu, nosili maske i rukavice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi