Iga Swiatek prva finalistica Roand Garrosa

Nadia Podoroska bez šansi

Iga Swiatek prva finalistica Roand Garrosa

Mlada Poljakinja Iga Swiatek prva je finalistica ženskog dijela Grand Slam turnira Roland Garros. 

Ona je danas uvjerljivo u polufinalnom meču savladala Nadiu Podorosku sa 6:2 i 6:1.

Svoj fantastični pohod 19-godišnja Swiatek nastavila je i danas protiv argentinske tenisačice koja je u polufinalnom meču bila u ulozi nijemog promatrača fantastičnog tenisa koji Swiatek prezentira od početka turnira. Podatak da Iga u svom putu do finala nije izgubila nijedan set, te da je po meču gubila prosječno tek oko 4 gema dovoljno govori o igri ove nadolazeće zvijezde WTA Toura.

Swiatek će u finalu čekati bolju iz drugog polufinalnog meča u kojem će snage odmjeriti Čehinja Petra Kvitova i Amerikanka Sofia Kenin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi