Ima i tenisera koji su dali podršku Đokoviću: "Niko ih nije puškom tjerao..."

Svi se pitaju šta će biti s Adria Tourom

Ima i tenisera koji su dali podršku Đokoviću: "Niko ih nije puškom tjerao..."

Endin Čaušević

Veliki haos nastao je na turniru Adria Tour kojeg je organizovao Novak Đoković jer je sve stalo zbog toga što je jedan od tenisera zaražen koronavirusom.

Prethodnih dana Adria Tour igrao se u Zadru i u nedjelju navečer trebalo se igrati finale, ali je to otkazano nakon što je Grigor Dimitrov potvrdio da je pozitivan na COVID-19.

Dimitrov je igrao na Adria Touru u Beogradu i Zadru zbog čega su ostali teniseri bili u panici. Većina njih se testirala odmah iste noći, a jučer je saopšteno da je još pet osoba zaraženo među kojima su trojica tenisera i dvojica trenera.

Novak Đoković je odbio da se testira u Zadru, te je to jučer uradio po dolasku u Beograd. Prvi teniser svijeta danas je najavio press konferenciju gdje će otkriti rezultate testiranja, ali i šta će biti s turnirom.

Srbijanski teniser se zbog svega našao na velikom udaru javnosti. Đokovića su kritikovali mnogi poznati teniseri i poručili su mu da se neodgovorno ponašao tokom pandemije. No, bilo je i onih koji su stali u njegovu odbranu.

Jedan od njih je iskusni francuski teniser Rihard Gasquet koji je izjavio za L'Equipe da Đoković nije glavni krivac onoga što se dešava.

"Ne, Đoković nije glavni krivac. NIje on puškom tjerao nadležne da dopuste 5.000 gledatelja na tribinama. To je vlast dozvolila. Ni ljudi nisu bili svjesni šta se deštava jer je to jedino mjesto na svijetu gdje ste mogli vidjeti takve slike punih tribina. Oni što sam vidio na Adria Touru jeste da se nisu poduzele mnoge mjere predostrožnosti. Mislim da to neće zaustaviti turnir, ali moraju se dosta odgovornije ponašati", poručio je Gasquet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti