"Đoković je pokvario imidž, Federer postaje smiješan, a Nadal je najbolji"

Kontroverzni rumunski biznismen izjavio

"Đoković je pokvario imidž, Federer postaje smiješan, a Nadal je najbolji"

E. Ganibegović

Ion Tiriac, 83-godišnji rumunski biznismen, poznat po svojim kontroverznim izjavama, sada je opleo po Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru. 

Tajkun smatra da su oba tenisera u posljednje vrijeme napravila velike greške koje riskiraju da im naruše imidž. Srbijanca je okrivio zbog toga što se nije vakcinisao, dok je za Švicarca rekao da se neće snaći na visokoj razini jer je star.

"Ono što je Đoković napravio u vezi s vakcinom bila je fatalna pogreška jer je narušila njegov imidž. Želi biti ličnost, poput McEnroea ili Nastasea, ali nema harizmu.

Roger može puno igrati nakon 40 godina, ali više neće biti konkurentan. Mogu reći da mu prijeti opasnost da postane smiješan", smatra Tiriac.

Umjesto toga, biznismen je pohvalio Rafu Nadala za kojeg je rekao da je najbolji.

"Nadal je najbolji od svih! Ni Đoković ni Federer nisu njegov nivo. Vi i vaša djeca nikada nećete vidjeti nekoga ko je osvojio jedan Grand Slam turnir 14 puta. 15 puta, ako zaigra još jednom", rekao je Tiriac za claytenis.com.

Inače, Tiriac je u prošlosti bio profesionalni teniser i hokejaš koji je 1970. godine osvojio Roland Garros, svoj jedini Grand Slam turnir u karijeri. 

Top Komentari

bahlje
Podudlaš ga Đokoviću ;)
2 8
Krivaja Zavidovići
Kao da je bitna izjava ovog čovjeka. Nikad čuo za ovog...
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi