Herdželaš nastavila sa sjajnim rezultatima

ITF Zagreb

Herdželaš nastavila sa sjajnim rezultatima

Haris Zilić

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš nastavila je sa sjajnim rezultatima.

U prvom kolu veoma jakog ITF turnira W60 koji se igra u Zagrebu naša teniserka je nakon više od dva sata igre savladala domaću teniserku Luciju Ćirić Bagarić sa 2:1

Konačan rezultat po setovima je glasio 5:7, 6:3, 6:1 za Herdželaš koja je napravila preokret u ovom duelu i na kraju opravdala ulogu favoritkinje.

Našu teniserku u drugom kolu očekuje duel protiv Jamie Forulis iz Australije inače 237. teniserke svijeta koja je u prvom kolu sa 4:6, 4:6 savladala najveću domaću uzdanicu u prvu nositeljicu Donnu Vekić i tako priredila iznenađenje.

Dea je u Zagreb došla i sa najboljim rankingom karijere, a od danas je 192. teniserka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi