Ivanović bolja od Lučić
Ana je stigla blizu naslova

Četvrtfinale Birminghama

Ivanović bolja od Lučić

M. Maksimović

Nekih pretjerano velikih uzbuđenja u mečevima četvrtfinala Birminghama nije bilo.Od četiri odigrana meča samo je jedan otišao u tri seta, onaj između Peng Shuai i Marine Erakovic.

Peng je na kraju slavila 6-4,4-6,6-3.U setu odluke,Peng je napravila dvostruki break,osvojila je 75 posto poena nakon prvog servisa.

Ana Ivanović je eliminisala Mirjanu Lučić.U prvom setu je Mirjana napravila četiri dvostruke servis greške u jednom gemu i taj servis gem je morala izgubiti.Ana je sa jednim breakom stigla do prvog seta.Ključni break u drugom setu je Ivanovićeva napravila u devetom gemu koji je dobila bez izgubljenog poena.


Rezultati četvrtfinala:
Ana Ivanović (Srb,2) - Mirjana Lučić (Hrv) 6-3,6-4
Peng Shuai (Kin,3) d. Marina Erakovic (Nzl) 6-4,4-6,6-3
Daniela Hantuchova (Svk,4) - Alison Riske (USA) 6-2,6-4
Sabine Lisicki (Nje) - Magdalena Rybarikova (Svk,14) 7-6(1),6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.