Iznenađenje na Wimbledonu: Madison Keys ispala od 120. teniserke svijeta

Amerikanka se oprostila

Iznenađenje na Wimbledonu: Madison Keys ispala od 120. teniserke svijeta

Američka teniserka Madison Keys ispala je danas sa Wimbledona nakon što je šokantno izgubila od 120. igračice svijeta, Ecgeniyje Rodine, sa 2:1 u setovima.

Rodina je već u prvom setu nagovijestila iznenađenje jer je slavila sa 7:5 nakon što je napravila dva brejka, a njena protivnica jedan.

U drugom setu je viđeno čak pet brejkova, a Rodina je izgubila sa 7:5 iako je imala dva brejka prednosti u jednom trenutku.

Ipak, propušteno je nadoknadila u odlučujućem periodu igre kada je bila pribranija u posljednjim trenucima i uspjela da osvoji svoj servis nakon što smo vidjeli čak četiri brejka zaredom. U trećem setu je bilo 6:4.

Ruska teniserka će u narednoj rundi igrati protiv bolje iz meča Serena Williams-Kristina Mladenović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi