Izvanredan meč i pobjeda Nišikorija nad Monfilsom
Foto: EPA

Uporni Japanac se plasirao u polufinale

Izvanredan meč i pobjeda Nišikorija nad Monfilsom

Večerašnji duel četvrtfinala ATP Mastersa u Miamiju ponudio je fantastičan meč Keija Nišikorija i Gaela Monfilsa.

Nakon tri odigrana seta, razlog za sreću imao je Japanac, koji je nakon velike borbe došao do pobjede i plasmana u polufinale ovog prestižnog turnira.

Prvi set ponudio je bolju igru Monfilsa, koji je nakon 39 minuta slavio sa 6:4 i poveo sa 1:0. Nišikori je zaigrao bolje u nastavku, a u drugom setu je trijumfovao sa 6:3, nakon što je ključni brejk napravio u četvrtom gemu.

Nišikori je bolje otvorio i odlučujući set, kada je na startu poveo sa 3:1. Monfils je potom ušao u svoj ritam, vratio brejk i stigao do vodstva od 5:4.

Deseti gem počeo je očajno za Nišikorija, a Monfils je imao 00:40 i tri meč lopte. Japanac se borio, spasio četiri meč lopte i izjednačio na 5:5.  Monfils je potom bio i više nego siguran na svoj servis, da bi se Nišikori nakon toga propisno namučio. Šesti teniser svijeta je spasio i petu meč loptu i odveo treći set u tie-break.

Uporni Kei Nišikori je bio u psihološkoj prednosti, koju je u potpunosti iskoristio i u tie-breaku slavio sa 7:3, čime je došao i do velike pobjede.

Posljednji polufinalista i Nišikorijev protivnik u polufinalu bit će poznat nakon meča Raonića i Kyrgiosa, koji je na rasporedu večeras. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti