Sramotno je ono što je ATP napravio Sinneru, Italijan je donio (ne)očekivanu odluku

Masters u Parizu

Sramotno je ono što je ATP napravio Sinneru, Italijan je donio (ne)očekivanu odluku

Edmir Škorić

Italijanski teniser Jannik Sinner bio je u nemilosti ATP-a i organizatora Mastersa u Parizu, a trenutno četvrti igrač svijeta na kraju je donio vjerovatno jedinu ispravnu odluku.

Sinner je svoj meč na Mastersu u Parizu počeo iza ponoći protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, a on je završen tek u 2:37. Uostalom, nikom nije jasno kako je moguće da su dva tenisera na teren izašla tako kasno, iza ponoći...

I ne bi Sinner ništa ni prigovorio da ATP nije odlučio da današnji meč protiv Alexa De Minaura igra u dnevnom terminu! To je bila velika nepravda prema Sinneru, pa je Italijan na kraju donio odluku da preda meč, zbog čega Australac ni kriv ni dužan prolazi dalje.

De Minaur će igrati u četvrtfinalu protiv Rubljova, a Sinner će se sada u potpunosti posvetiti Završnom turniru u Torinu, ali evidentno je da je razočaran onim što je doživio u Parizu.

Nekoliko tenisera stalo je u odbranu svog kolege. Deveti igrač svijeta Casper Ruud rekao je da je to “sprdačina”.

ATP Tour je iz dana u dan forsirao postavljanje čak šest mečeva na Centralnom terenu. Već prvog dana turnira Stan Wawrinka i Dominic Thiem počeli su meč malo prije ponoći i završili ga u prvim satima utorka, u tačno 2.23. Thiem je svoj sljedeći meč igrao s danom odmora, ali Sinner takav luksuz nije imao jer su se svi mečevi osmine finala po rasporedu trebali odigrati baš u četvrtak.

U Parizu smo ostali bez nekoliko velikih favorita, a prije Sinnera ispao je Carlos Alcaraz, dok je danas eliminisan i Alexander Zverev kojeg je u dva seta savladao Stefanos Tsitsipas.

Novak Đoković ostaje glavni favorit za trofej u Parizu. Srbin će danas odmjeriti snage sa Nizozemcem Griekspoorom u osmini finala.

Za sada su poznata tri četvrtfinalna para, a to su Dimitrov - Hurkacz, De Minaur - Rubljov i Kačanov - Tsitsipas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi