Upisala pobjedu, stala pred kameru i slomila se zbog Palestine: "Gledati kako djeca i bebe umiru..."

Donirat će dio novca da pomogne

Upisala pobjedu, stala pred kameru i slomila se zbog Palestine: "Gledati kako djeca i bebe umiru..."

Endin Čaušević

Tunižanka Ons Jabeur sinoć je slavila u drugom kolu na završnom WTA turniru u Cancunu, a nakon meča dok je davala izjavu u potpunosti se slomila pred kamerom i počela plakati zbog svega što se protekle dvije sedmice dešava u Palestini.

Jabeur je u grupnoj turnira u Cancunu igrala protiv Markete Vondrousove i uspjela je da pobijedi sa 2:0 u setovima.

Tunižanka je odigrala odličan meč i za tačno sat i po uspjela je da dođe do pobjede. Prvi set je dobila sa 6:4 nakon 57 minuta igre, dok je drugi set trajao 33 minute, a Jabeur ga je riješila u svoju korist sa 6:3.

Nakon meča nije mogla da sakrije sreću što je došla do pobjede, no kada je stala pred kameru kako bi dala izjavu u potpunosti se slomila.

Jabeur je počela pričati kako je za nju ovo velika pobjeda, ali onda je počela neutješno plakati. Voditelj je mislio da je to zbog sreće nakon pobjede, ali je Tunižanka nakon toga objasnila šta se dešava u njenoj glavi.

Oglasi

Poručila je da ju izuzetno pogađa ono što se dešava u Palestini prethodnih sedmica, te da joj se srce slama zbog nedužne djece i ljudi koji ginu tokom napada Izraela na tu zemlju.

"Da budem iskrena u posljednje vrijeme nisam baš sretna. Ono što se dešava u svijetu ne čini me sretnom...", počela je Jabeur, a onda je zaplakala i nastavila.

"Jako teško je vidjeti djecu i bebe kako umiru svakog dana, to je baš srceparajuće. Odlučila sam da dio novca od nagrade doniram kako bih pomogla Palestincima. Ne mogu biti sretna pobjedom kada vidim šta se dešava u svijetu. Izvinite, znam da bih trebala pričati o tenisu, ali je frustrirajuće gledati videa svakog dana. Ovo nije politička poruke, nego ljudskost. Želim mir u svijetu i to je to".

Inače, ova 29-godišnja teniserka trenutno je sedmoplasirana na ATP listi, a najbolji plasman imala je prošle godine kada je bila druga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi