Je li Federer danas odigrao svoj oproštajni meč na Australian Openu?

Švicarac izgubio u polufinalu

Je li Federer danas odigrao svoj oproštajni meč na Australian Openu?

Admin Čaušević

Nastup za Rogera Federera na ovogodišnjem Australian Openu je okončan porazom u polufinalu. Sa 3:0 u setovima je slavio Novak Đoković.

Federer će tokom godine napuniti 39-godina zbog čega je novinare nakon meča sasvim opravdano zanimalo da li je današnji nastup bio posljednji za Švicarca na terenima u Melbournu.

"Nemam pojma. Isto je kao prošle godine. Nikad ne možete predvidjeti budućnost, pogotovo ne u mojim godinama", rekao je Federer.

"Siguran sam u sebe, dobro se osjećam, radim dobre treninge. Još uvijek nisam planirao odlazak u penziju. Vidjet ćemo kako se sezona odvija, kako moja porodica živi. Svakako se nadam povratku".

Federer ima 20. Grand Slamova u bogatoj riznici trofeja i vjeruje da još uvijek može osvojiti neki od četiri prestižna turnira.

"Kada pogledam šta sam uradio prošle godine, kako sada igram, mislim da još uvijek mogu osvojiti neki Grand Slam", poručio je popularni Fedex.

Top Komentari

Mali Memo
Uranilo finale Čauševiću.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi