Jedna od najvećih pobjeda u karijeri Mirze Bašića
Sjajna partija Bašića i pobjeda protiv slavnog tenisera iz Francuske.

Slavio protiv Gaela Monfilsa

Jedna od najvećih pobjeda u karijeri Mirze Bašića

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u drugi krug ATP turnira u Minhenu nakon što je danas porazio dobro poznatog Francuza Gaela Monfilsa sa 2:1 u setovima.

Mirza je u veoma lošoj formi u posljednje vrijeme. Tome svjedoče i četiri poraza na posljednjih pet mečeva, ali danas je odigrao zaista veoma kvalitetno protiv favorizovanog rivala i poslao ga kući.

Mirza je u prvom setu bio zaista sjajan. Napravio je dva brejka, a rivalu je prepustio samo tri poena na svoj servis, pa je slavio sa laganih 6:2 nakon samo 27 minuta igre.

Ipak, u drugom setu stvari su izgledale nešto lošije po našeg tenisera koji je izgubio dva servisa i napravio jedan brejk te se morao pomiriti sa porazom od 6:3. Kada se mislilo da će Francuz možda prelomiti susret u svoju korist, Mirza se izvukao i odigrao sjajan posljednji set u kojem je slavio sa 6:3 za konačnih 2:1 u setovima.

U narednom kolu Bašić će igrati protiv Slovaka Martina Kližana koji je trenutno 122. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi