Ne postoji ništa mračnije od života nekada najveće nade svjetskog tenisa, htjela se ubiti 28. aprila

Jelena Dokić pati, ali ne odustaje

Ne postoji ništa mračnije od života nekada najveće nade svjetskog tenisa, htjela se ubiti 28. aprila

Edmir Škorić

Bivša velika nada svjetskog tenisa, Jelena Dokić, godinama se bori s depresijom i posljedicama zlostavljanja od strane oca.

Dokić nije uspjela da ostvari puni potencijal, ali je izvan tenisa njen život bio u potpunom haosu. Otac ju je godinama zlostavljalo i ko zna šta bi bilo da teniserka rođena u Osijeku nije imala tako buran privatan život jer je s reketom ru ukama kao tinejdžerka pobjeđivala Martinu Hingis, Kim Clijsters, Venus Williams ili Justin Henine.

Često Jelena javno govori o svojim problemima, sada je ostavila jednu potresnu poruku na svom Instagram profilu.

"Malo mi je nedostajalo da 28. aprila 2022. godine skočim sa 26 sprata i oduzmem si život. Nikad neću zaborativi taj dan. Sve je mutno. Sve je tama. Nema slike, tona, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Bilo mi je jako teško zadnjih šest mjeseci. Stalno sam plakala. Skrivala sam se u toaletu na poslu kako bih brisala suze i kako niko ne bi primijetio, a neprekidno plakanje doma je postalo nepodnošljivo. Osjećaji boli i tuge nisu odlazili. Život mi je bio razoren. Krivim sebe, mislim da nisam vrijedna ljubavi i uplašena sam", napisala je između ostalog.

"Isto tako, znam da imam još toliko toga na čemu mogu biti zahvalna, a onda se počinjem mrziti jer osjećam da nisam zahvalna jer ne mogu biti ako sve želim okončati. Takav je začarani krug u mojoj glavi. Rezultat je bio da mi je malo falilo da skočim s balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti taj dan. Samo sam htjela da bol i patnja prestanu. Izvukla sam se s ruba, ni sama ne znam kako. Stručna pomoć koju sam dobila mi je spasila život. Nije lako ovo napisati, ali uvijek sam bila otvorena i iskrena prema svima. Duboko vjerujem da će nam dijeljenje naših priča pomoći da prebrodimo sve i pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer nisam jedina koja se bori. Znaje da niste sami. Neću reći da mi ide odlično, ali definitivno sam na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i nekad napravim korak naprijed pa onda korak nazad, ali borim se i vjerujem da mogu proći kroz ovo".

Jelena je u karijeri osvojila pet turnira. Najveći uspjeh bio joj je polufinale Wimbledona, a s tenisom je završila 2014. Tri godine kasnije objavljuje autobiografiju "Nesalomljiva" u kojoj opisuje pakao kroz joji je prolazila.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ubise vec jednom bit ce svima ljepse
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi