Neočekivano: Jelena Dokić se vraća tenisu nakon 11 godina?

Nagovijestila povratak

Neočekivano: Jelena Dokić se vraća tenisu nakon 11 godina?

E. Škorić

Bivša teniserka Jelena Dokić spremna je ponovo igrati tenis i najavila je mogućnost povratka na teren.

Ona je 2009. godine odigrala svoj posljednji meč, ali sada nagovještava mogući povratak bijelom sportu.

"Ja uvijek govorim 'nikad ne reci nikad'. Igrala sam na početku godine Australian Open i to meč legendi. To mi je bilo prvi put od kada sam se penzionisala. Moram da vam se pohvalim da sam bila prilično dobra, čak sam i voleje udarala, što nije lak potez u tenisu, tako bih voljela da se ponovo vratim na teren. Nije realno da nastupam u singlu, ako se budem vraćala, to bi bio dubl, ili susreti legendi, koji se veoma često održavaju", kazala je Jelena.

Govorila je i o trenutnoj situaciji u svijetu tenisa nakon što je isti obustavljen zbog pandemije koronavirusa.

"Sve su veći izgledi da tenisa neće biti uskoro, jer igrači imaju turnire u raznim dijelovima svijeta, i pitanje kako to sada sve organizovati. Očigledno da će pauza biti malo duža, zbog čega smatram da bi bilo dobro da se organizuju neka domaća takmičenja. Eto, za mene prilike da se ponovo vratim tenisu, realnije u dublu", zaključila je.

Promo

Top Komentari

sport1
???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi