Popularna teniserka zbog viška kilograma izgleda neprepoznatljivo

Potpuna transformacija

Popularna teniserka zbog viška kilograma izgleda neprepoznatljivo

Edmir Škorić

Nekadašnja osvajačica Roland Garrosa, Latvijka Jelena Ostapenko, pojavila se početkom godine na teren s mnogo kilograma viška i izgleda kao potpuno druga teniserka u odnosu na onu koja je 2017. godine osvojila turnir u Parizu pobjedom nad Simonom Halep.

Prije pet i po godina je Latvijka osvojila svoju jedinu Grand Slam titulu pobijedivši Simonu Halep u finalu Roland Garrosa, a danas više ni ne liči na sebe.

Latvijka je sezonu 2023. započela u Adelaideu, gdje je nastupila u oba takmičenja. U prvom kolu Jelena je startala pobjedom nad Karolinom Pliškovom, ali je u drugom kolu izgubila od Irine Begu.

Na Adelaide 2 Jelena Ostapenko poražena je u prvom kolu od Anne Kalinskaye.

[twitter]https://twitter.com/Kenmckinnon9/status/1610226572904247297[/twitter]

Trenutno je 18. igračica svijeta, a ima pet osvojenih WTA titula u karijeri i preko 11 miliona dolara zarađenih od tenisa.

Oglasi

25-godišnjakinja će igrati na nadolazećem Australian Openu, ali mnogi je kritikuju zbog neurednog i zapuštenog života i nabacanih kilograma koji su joj promijenili izgled.

Bilo je prošle godine raznih glasina o njenom zdrastvenom stanju i navodnom bolovnaju od dijabetesa, ali to nikada nije potvrđeno.

Prošle godine je pobjedom nad Amerikankom Kenin stigla do titule u Dubaiju i to joj je bila peta u WTA, ujedno posljednja do sada.

Ranije titule osvojila je u Eastbourneu 2021., Luksemburug 2019., u Južnoj Koreji 2017. i iste godine Grand Slam naslov kao kruna karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi