Najbogatija sportašica svijeta ispala sa US Opena i odmah "udarila" po pivu

Nije čekala ni da se ohladi

Najbogatija sportašica svijeta ispala sa US Opena i odmah "udarila" po pivu

Admin Čaušević

Američka teniserska zvijezda Jessica Pegula je na press konferenciju sa sobom donijela limenku piva poslije poraza u četvrtfinalu US Opena.

Pegulu je zaustavila svjetski broj 1 Iga Swiatek koja je sa 6:3; 7:6 na stadionu Arthur Ashe savladala domaću predstavnicu.

Bio je to treći poraz u četvrtfinalima na Grand Slamovima ove sezone za Pegulu nakon što su je ranije savladale upravo Swiatek na Roland Garrosu te Ashleigh Barty na Australian Openu.

Osma teniserka svijeta je sasvim očekivano bila pogođena zbog poraza, ali niko nije očekivao da se na pressici pojavi sa pivom u ruci.

Novinari su u čudu gledali kako Pegula ispija pivo dok odgovara, da bi u jednom trenutku obrazložila o čemu se radi.

"Pokušavam mokriti za doping... Iako ovo pomaće da se ublaži poraz. Sad sam malo iscrpljena, nisam baš sretna", rekla je 28-godišnjakinja.

Oglasi

Inače, Pegula je nabogatija sportašica svijeta i njeno bogatstvo se procjenjuje na nekoliko milijardi dolara zahvaljujući uspješnom poslovanju njenog oca Terencea koji je 345. najbogatiji čovjek na svijetu.

Bogatstvo joj se procjenjuje na 7 milijardi eura i već sada bi mogla prestati sa igranjem tenisa i biti mirna do kraja života, ali to joj nije cilj.

"Nikad nisam željele da su mi neke stvari došle same od sebe. Mislim da sam definitivno zaslužila svoje mjesto u tenisu. Neki to ljudi ne razumiju i samo prave pretpostavke", rekla je ona.

Poređenja radi Pegula je tri puta bogatija od Michaela Jordana koji je prema izvorima uglednog Forbesa težak oko 2 milijarde eura.

Top Komentari

King_Kenny
...to je bogatstvo njenog oca,plus ima brace i sestara,znaci nije njeno sve...a svaka joj cast sto ona sama sebi zaradjuje iako ne mora...
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi