Pomalo tužna scena na Roland Garrosu: Jedan od najistaknutijih tenisera objavio kraj karijere!

Tsonga ide u penziju

Pomalo tužna scena na Roland Garrosu: Jedan od najistaknutijih tenisera objavio kraj karijere!

Edmir Škorić

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga danas je okončao karijeru.

Tridesetsedmogodišnji Tsonga je odlučio da završi karijeru s Roland Garrosom. On je u prvom kolu ispao od Norvežanina Caspera Ruuda nakon velike borbe i četiri seta. Dobio je prvi sa 7:6, pa izgubio sa 7:6, 6:2, 7:6.

Ruud je bio veliki favorit uoči ovog duela, no Tsonga se ipak na dostojanstven način oprostio u 37. godini.

Iza Francuza je velika, 18-godišnja teniska karijera, a svojevremeno je bio peti na svijetu i to je bio njegov najbolji rezultat. Imao je nevjerovatan entuzijazam i navijači širom svijeta su ga obožavali.

"Uvijek sam govorio da je jedan od mojih ciljeva inspirisati djecu, inspirisati druge ljude. Nadam se da sam to radio tokom svoje karijere”, rekao je Tsonga za ATPTour.com.

"Inspirisali su me drugi sportisti i znam kako se osjećate. Znam kako se osjećate kada ste nečiji obožavatelj ili se nekome divite. Lijep je to osjećaj".

"Za mene je bilo zaista važno da budem drugačiji. Rođen sam malo drugačiji. Uvijek sam bio malo drugačiji od drugih u Francuskoj", zaključio je Tsonga.

U karijeri je osvojio 18 titula, te je igrao finale Australian Opena 2008. godine, a četiri puta bio je u polufinalima Grand Slam turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti