"Najčudniji teniski meč na svijetu": Isner je slavnog tenisera učinio patuljkom

Razlika u visini je ogromna

"Najčudniji teniski meč na svijetu": Isner je slavnog tenisera učinio patuljkom

Edmir Škorić

Ranije su imali priliku da igraju jedan protiv drugoga, no prvi put su bili na istoj strani.

Američki teniski div John Isner koji je visok 206 centimetara zaigrao je u Rimu u dublu sa Argentincem Diegom Schwartzmanom, koji je visok samo 170 cm.

Schartzman je samo jedan u nizu tenisrea koji se ne mogu pohvaliti visinom, iako im takve fizičke predispozicije ponekad donose prednost zbog hitrosti na terenu, dok naravno oni visoki poput Isnera ili Ive Karlovića kao glavno oružje imaju snažan servis koji uglavnom završava lakim poenima.

[twitter]https://twitter.com/danielelozzi/status/1523637158476926981[/twitter]

Isner i Schwartzman bili su prava atrakcija kada su na istoj strani zaigrali protiv para Santiago Gonzalez - Adnre Molteni u prvom kolu ATP turnira u Rimu u double konkurenciji.

Isner i Schwartzman su u tri seta pobijedili, ali društvenim mrežama se poput kuge šire fotografije i video isječci sa meča sa fokusom na ogromnu razliku u visini dvojice tenisera.

"Najčudniji teniski meč na svijetu", jedan je od komentara na Twitteru uz priloženo fotografiju na kojoj je Schwartzman pokraj Isnera kao patuljak.

Isner i Schwartzmann čekaju rivala u osmini finala, a bit će to ili par Opelka - Paul ili Cabal J.S. - Farah, ovisno o pobjedniku u tom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi