Američki div neočekivano ispao u prvom kolu Wimbledona: Pobijedio ga je 38 centimetara niži teniser

Velika pobjeda Nishioke

Američki div neočekivano ispao u prvom kolu Wimbledona: Pobijedio ga je 38 centimetara niži teniser

Edmir Škorić

John Isner je imao silne asove danas u duelu s Yoshihitom Nishiokom, ali Amerikancu je to na kraju bilo nedovoljno.

U fantastičnom meču koji je trajao 3 sata i 22 minute Nishioka (ATP: 58) pobijedio je Isnera (ATP: 33) sa 7:6, 2:6, 6:3, 6:7, 6:4 i ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Isner, koji je prije nekoliko godina igrao polufinale Wimbledona i koji je apsolutni rekorder po broju ostvarenih aseva, danas je kapitulirao od 38 centimetara nižeg rivala. Nishioka je u cijelom meču imao svega tri asa, Isner čak 36, no nedovoljno... Nishiokin naredni rival bit će Slovenac Aljaz Bedene.

Italijan Matteo Berrettini nedavno je osvojio ATP turnir na travi u Queensu, a na Wimbledonu se smatra jednim od favorita uz Novaka Đokovića čak i za titulu. On je danas bio bolji od Argentinca Guida Pelle sa 6:4, 3:6, 6:4, 6:0. U narednoj rundi igrat će protiv Botica Van De Zandschula i bit će apsolutni favorit.

Dalje je prošao i Kei Nishikori koji je sa 6:4, 6:3, 6:4 nadigrao Alexeia Popyrina, dok je Jeremy Charty eliminisao Aslana Karaseva kojeg je savladoa sa 7:6, 7:6, 6:3.

Sam Querrey je bio siguran protiv Carreno-Buste, pošto je slavio sa 7:6, 6:4, 7:5. Pobjednik meča Duckworth - Albot je njegov naredni rival.

Top Komentari

dinass
Glup naslov,nije kosarka u pitanju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi