Johna Isnera bi poraz u prvom kolu Wimbledona mogao koštati više od očekivanog

Amerikanac se požalio novinarima

Johna Isnera bi poraz u prvom kolu Wimbledona mogao koštati više od očekivanog

S. Pašalić

Treći Grand Slam sezone, Wimbledon počinje u ponedjeljak.

Američki teniser John Isner je jedan od igrača koji će nastupiti na ovom turniru, a on se sada požalio kako će izgubiti veliki novac ukoliko bude poražen u prvom kolu.

Iako je nagrada za igrača koji bude poražen povećana za 15 posto i sada iznosi 45.000 funti, 34-godišnji Amerikanac je objasnio kako je platio već 30.000 funti za smještaj u iznajmljenoj kući za dvije sedmice.

"Kad putujem na Grand Slam moram potražiti mjesto za stanovanje za sebe, porodicu i moj trenerski tim. Uz to, pored mene još 256 tenisera i teniserki traži kuću u istom komšiluku, u istim sedmicama, a to su samo igrači, još dodajte tome popisu turiste, televizijske i druge novinarske ekipe, cijelu tenisku industriju", rekao je Isner.

"Ove godine sam za Wimbledon našao lijepu kuću nedaleko od All England Cluba koju plaćam 30.000 funti za vrijeme trajanja turnira. Novčana nagrada za prvi krug je 45.000 funti što je u odnosu na avionske karte, plate i troškove moje ekipe gubitak", dodao je Amerikanac.

Top Komentari

cako
Halo raja, da se skupimo za sergiju jadnom Isneru, zar vam nije žao dugonje-seronje? :)))
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi