Prvo kolo Australian Opena nam je već donijelo nekoliko iznenađenja

Nadal ide dalje, Isner ispao

Prvo kolo Australian Opena nam je već donijelo nekoliko iznenađenja

E. Čaušević

Nova teniska sezona zvanično počinje prvim Grand Slam turnirom koji se igra u Melburnu u Australiji.

Jutros je odigrano dosta mečeva prvog kola, a odmah na početku vidjeli smo nekoliko iznenađenje. Sigurno da je najveće iznenađenje što se Isner oprostio od Australian Opena već u prvom kolu jer je sa 3:1 poražen od sunarodnjaka Opelke.

Na teren je izašao i jedan od favorita Rafael Nadal koji je bez problema stigao do drugog kola. Nadal je sa 3:0 u setovima savldao Duckwortha i bez većih problema prošao dalje. Španac je prvi set dobio sa 6:4, drugi sa 6:3, dok je u trećem setu bilo 7:5.

Što se tiče ostalih mečeva Tipisarević je poražen od Dimitrova, dok je Lajović ispao od Cuevasa. Verdasco je izbacio i trećeg tenisera iz Srbije jer je sa 3:0 u setovima bio bolji od Kecmanovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi