Još jedan težak poraz Rafaela Nadala

Španac ispao u polufinalu ATP turnira u Brazilu

Još jedan težak poraz Rafaela Nadala

Endin Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal završio je svoje takmičenje na ATP turniru u Rio de Janeiru.

Naime, Nadal je jutros igrao polufinalni meč protiv urugvajskog tenisera Pabla Cuevasa koji je slavio sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:4). Urugvajac je trenutno na 45. mjestu ATP liste, a senzacionalna pobjeda nad Nadalom donijet će mu dodatne bodove na ATP listi.

Nadal je dobro otvorio meč protiv Cuevasa i prvi set je dobio nakon tie-breaka sa 7:6. Ipak, nakon prvog seta urugvajski teniser je sve okrenuo u svoju korist.

Cuevas je na 1:1 izjednačio nakon velike borbe u drugom setu, a na kraju je slavio, također, nakon tie-breaka. U trećem, odlučujućem, setu Cuevas je bio ubjedljiv sa 6:4 što mu je donijelo plasman u finale ATP turnira u Brazilu.

Urugvajski teniser sutra igra finale protiv argentinskog tenisera Guida Pelle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi