Nadal više nije kralj šljake: Thiem u finalu Buenos Airesa
Foto: EPA

Thiem savladao Nadala

Nadal više nije kralj šljake: Thiem u finalu Buenos Airesa

Midhat Šljivak

Rafael Nadal nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Buenos Airesu. Bolji od njega je bio Dominic Thiem sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 7:6.

Dobro je Nadal ušao u meč. Poveo je s 2:0, ali je Thiem odmah uzvratio, a zatim je oduzeo Špancu servis u devetom gemu, te je sigurnim servisom osvojio prvi set sa 6:4.

Oba tenisera su u drugom setu imala siguran servis. Ipak, Austrijanac je popustio u desetom gemu i Nadal je izjednačio na 1:1.

Thiem je breakom otvorio treći set. Ipak, vratio se Nadal u četvrtom gemu, pa se do kraja trećeg seta vodila žestoka borba. Ušlo se u tie-break, gdje se bolje snalazi austrijski teniser, te dolazi do pobjede i plasmana u finale.

ATP Buenos Aires, polufinale:

Thiem - Nadal 2:1 (6:4, 4:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi