Kanađanka dobila US Open na sudu i zaradila više nego što je u čitavoj karijeri

Eugenie Bouchard dobila 20 miliona dolara

Kanađanka dobila US Open na sudu i zaradila više nego što je u čitavoj karijeri

Edmir Škorić

Eugenie Bouchard je prije dvije godine tužila organizatore US Opena, a sada je sve došlo na naplatu.

Ona je u jesen 2015. godine pala na pločice dok je izlazila iz tuš-kabine nakon meča na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Ustanovljen je lakši potres mozga, a one je odmah optužila organizatore jer su počistili podove misleći kako više niko nije unutra.

Kako su koristili određene hemikalije, učinili su pod klizavim, a Bouchard je tada oštetila kožu zbog kiseline koja je korištena za čišćenje.

Na kraju, US Open joj mora isplatiti 20 miliona dolara, što je nekoliko puta više od onoga što je kanadska ljepotica zaradila u karijeri igrajući tenis. Iako je nekad bila peta igračica svijeta, danas je tek na 121. mjestu.

'Osjećam se slobodno', rekla je nakon presude Eugenie Bouchard.

Top Komentari

SEIKO
Samo ih deri, i tebe neko dere.
11 1
Chupy
To pokazuje da nemas karaktera! Ne daj Boze da imas trajne posljedice itd, onda ok, ali nastavila si igrati tenis. Danas si jedna prosjecna teniserka i to ti je bila jedina prilika da zaradis ogromne novce. Pitam se sada iskreno jesi li namjerno pala i razbila se. Ok, uzeti milion-dva....ali 20, to je cista pohlepa, bezobrazluk i glad za novcem.
10 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti