Bouchard izbacila Sharapovu: Ovo je pobjeda za sve nas
Foto: EPA

Kanađanka ispunila obećanje

Bouchard izbacila Sharapovu: Ovo je pobjeda za sve nas

D. Rakanović

Kanadska teniserska Eugenie Bouchard plasirala se u osminu finala WTA turnira u Madridu nakon što je savladala Ruskinju Mariju Sharapovu sa 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:4. 

U sjajnom meču koji je trajao skoro tri sata slavila je 60. igračica svijeta. 

U prvom setu viđena je serija brakeova u finišu seta iz kojeg je kao pobjednica izašla Bouchard. Ipak, u drugom setu Sharapova je popravila svoju igru i sa dva breaka osvojila drugi set sa 6:2. U odlučujućem setu vodila se velika borba, a Kanađanka je uspjela napraviti break više i izboriti okršaj s Njemicom Angelique Kerber. 

Bouchard je bila posebno motivisana pred meč sa Sharapovom, a prije meča je obećala da će pobijediti Ruskinju koja joj je bila idol, ali ju je žestoko razočarala doping aferom.

"Da, i zbog toga što je nikada ranije nisam pobijedila, a i zbog okolnosti. Zapravo sam bila prilično inspirisana prije meča jer su mi brojne igračice prilazile privatno i željele mi sreću, čak i igračice sa kojima inače ne razgovaram, a dobila sam i mnogo poruka ljudi iz teniskog sveta koji su navijali za mene. To mi je pokazalo da mnogo njih dijeli moje mišljenje (da Sharapova više ne bi trebalo da se takmiči), ali da ne smiju da to kažu. Željela sam da pobijedim zbog sebe, ali i zbog svih tih ljudi. Zaista sam osjetila podršku“, rekla je Kanađanka nakon susreta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi